22 Şubat 2008 Cuma
Talaş Böreği
Talaş böreğinin tarifini istek üzerine öne aldım.
TALAŞ BÖREĞİ
Malzemeler:
Milföy Hamuru
250 gr. kuşbaşı dana eti
İrice bir soğan
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 bardaktan az bezelye
tuz, karabiber
Üzeri için yumurta sarısı
Yapılışı: Kuşbaşı eti tencereye koyuyoruz. Yarım bardak kadar da su ekleyip, suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz. Suyunu çekince piyazlık doğranmış soğanı ekliyoruz. Biraz çevirip minik minik doğranmış biberleri ekliyoruz. Domatesin çekirdeklerini çıkarıyoruz. Sulanmaması için çekirdek kısmını kullanmıyoruz. Domatesi de minik minik doğruyoruz ve ekliyoruz. En son bir avuç kadar ya da isteğe bağlı miktarda konserve bezelye koyuyoruz. Etle oranını göz kararı ayarlayabilirsiniz. Zaten bezelye pişmiş olduğu için artık pişirmeye gerek yok. Tuzunu karabiberini ekip tadına bakıyoruz.
Bu arada buzluktaki milföyleri çözülmesi için çıkarıyoruz. Çözülünce her birini merdane ile açıp 15-17 cm kenarlı olacak şekilde incelterek büyütüyoruz. Ortasına bolca harç koyup bohça kapatır gibi kapatıyoruz. Kat yerlerinin olmadığı düz kısmı üste gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip her birinin üzerine yumurta sürüyor ve çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıttığımız 200 derece cantigrat fırında milföyler kabarıp üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
tarifinizi yaptım çok güzel oldu tşk ederim
YanıtlaSiloya
Afiyet olsun
YanıtlaSil